جنگ جهانی دوم

جنگ جهانی دوم

به نام او
جنگ جهانی دوم

جنگ جهانی دوم

به نام او

اتو اسکورزنی

اتو اسکورزنی سرهنگ اتریشی الاصل ارتش آلمان در جنگ جهانی دوم و معروفترین و ماهرترین تکاور در جنگ جهانی دوم بود که با انجام ماموریت‌های غیر ممکن تبدیل به خطرناکترین مرد آلمان نازی برای ارتش متفقین شده بود. شهرت این تکاور ارتش آلمان زمانی که با اجرای عملیات بلوط بنیتو موسولینی نخست وزیر ایتالیا را در سال ۱۹۴۳ از اسارت نیروهای طرفدار متفقین نجات داد به اوج خود رسید.

در سال ۱۹۴۳ بنیتو موسولینی نخست وزیر ایتالیا و متحد آلمان نازی توسط نیروهای طرفدار متفقین در ایتالیا دستگیر و زندانی شد. بعد از این اتفاق آدولف هیتلر دستور یک عملیات سری برای نجات موسولینی را به اتو اسکورزنی ماهرترین تکاور آلمان نازی صادر کرد. اتو اسکورزنی در حدود دو ماه به عکسبرداری هوایی از مناطق مختلفی که احتمال می‌داد موسولینی در آنجا نگهداری می شود پرداخت. سرانجام اسکورزنی توانست محل نگهداری موسولینی را که در یک هتل در کوهستان آپینه بود شناسایی کند. این هتل تنها از طریق تلکابین قابل دسترسی بود و به شدت نیز از آن مراقبت می‌شد. در نهایت عملیات بلوط در تاریخ 12 سپتامبر به فرماندهی اسکورزنی آغاز شد. در این عملیات اسکورزنی با تیم خود بر روی یک شیب در نزدیکی هتل با گلایدر فرود آمد و بدون شلیک حتی یگ گلوله نگهبان‌های هتل را دستگیر و هتل را به تصرف خود درآورد. زمانی که اسکورزنی وارد محل اقامت موسولینی شد خبردار ایستاد و گفت "پیشوا من را به اینجا فرستاده‌اند تا شما را آزاد کنم". سپس موسولینی به همراه اسکورزنی به پادگاه هوایی آلمان در نزدیکی شهر روم منتقل و از آنجا به برلین رفت تا با هیتلر دیدار کند.

بقیه در ادامه مطلب


  

 

اسکورزنی بعد از انجام این عملیات که یکی از خطرناکترین و پیچیده‌ترین عملیات‌های تکاوری جنگ جهانی دوم به شمار می‌رود، مدال صلیب آهنی شوالیه را دریافت کرد. در پایان جنگ اسکورزنی خود را تسلیم نیروهای آمریکایی کرد ولی در سال ۱۹۴۸ از زندان فرار کرد و بعد از آن در کشورهای مصر و آرژانتین به عنوان مشاور نظامی فعالیت کرد. وی تا پایان عمر از شبکه اودسا که توسط بازماندگان افسران SS تشکیل شده بوده حمایت می‌کرد. سرانجام اتو اسکورزنی در سال ۱۹۷۵ در ۶۷ سالگی فوت کرد تا از وی تنها افسانه خطرناکترین مرد اروپا باقی بماند.

در اکتبر ۱۹۴۴ آدولف هیتلر با خبر شد که میکلوس هورتی نایب السلطنه پادشاهی مجارستان که متحد آلمان در جنگ بود، خیانت کرده و به طور پنهانی وارد مذاکره با ارتش سرخ شوروی شده‌است تا ارتش مجارستان را تسلیم کند. تسلیم مجارستان ضربه سنگینی به نیروهای آلمانی مستقر در بالکان وارد می‌کرد. از این رو هیتلر دستور داد عملیاتی با نام مشت آهنین  برای سرکوب هورتی انجام گیرد. اسکورتسینی نقش اساسی را در این عملیات به عهده داشت. پسر هورتی به طور مداوم با ماموران شوروی دیدار می‌کرد. سرویس امنیتی آلمان از طریق واسطه‌هایی پسر هورتی را متقاعد ساختند که نمایندگان یوگوسلاوی و مارشال تیتو علاقه‌مند به دیدار با وی هستند. سرانجام قرار ملاقات در تاریخ ۱۵ اکتبر ۱۹۴۴ در دفتر فلیکی بورنمیزا رییس بنادر دانوب مجارستان گذاشته شد. بعد از ورود پسر هورتی به محل مورد نظر، به جای نمایندگان تیتو، اسکورتسینی و تکاوران وافن اس اس به محل وارد شده و پس از دستگیری پسر هورتی وی را داخل یک فرش بسته بندی کردند و با هواپیما به وین فرستادند. در ادامه عملیات تعداد محدودی از نیروهای وافن اس اس به رهبری اسکورتسینی با چهار تانک ببر دو به سمت قصر هورتی حرکت کردند و با کمترین میزان تیر اندازی و با تهدید هورتی نسبت به وضعیت پسرش وی را دستگیر کرده و مجارستان را دوباره به کنترل آلمان برگرداندند. در کل این عملیات فقط هفت سرباز مجارستانی کشته شدند و ۲۶ نفر نیز زخمی شدند. به دلیل این موفقیت، آدولف هیتلر، اسکورتسینی را به درجه سرهنگ دوم مرتفع کرد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد