۷۰ سال پیش در چنین روزی یعنی ۲۶ جولای ۱۹۴۴ موشک وی-2 آلمان به خاک انگلستان اصابت کرد. موشک وی-2 در زمان خود شاهکار مهندسی به حساب میآمد
بقیش ادامه مطلب
به جرات میتوان گفت که تکنولوژی بکار رفته در طراحی این موشک بسیار فراتر دانش زمان خود بود. آلمان در برنامههای سِری خود دستور ساخت سلاحهای دوربرد برای از بین بردن زیرساختهای استراتژیک دشمن را از سال ۱۹۳۹ بصورت جدی پی گرفته بود و با طولانی شدن جنگ در یک جبهه گسترده که شامل شمال آفریقا، جبه شرق در مبارزه با شوروی و جبه غرب در مبارزه با انگلستان و متحدانش بود لزوم این نوع سلاحها را برای آلمانیها بعد از سال ۱۹۴۲ بیشتر کرده بود. با این هدف آلمانها نخست موفق به ساخت موشک وی-1 شدند. موشک وی-1 بیشتر شبیه یک هواپیمای جت بدون سرنشین بود که در ارتفاع پایین پرواز میکرد و به هدف خود اصابت میکرد. این موشک قادر به حمل 850 کیلوگرم مواد منفجره بود ولی مشکل اصلی آن سرو صدای زیاد و ارتفاع پایین آن بود که باعث میشد هدف قرار گرفتن آن توسط هواپیماها و توپهای ضد هوایی دشمن امکان پذیر شود.
موشک وی-1 با وجود این موضوع که خود یک سلاح جنگی پشرفته بود که ترس به اندام متفقین انداخته بود ولی نمیتوانست انتظارات آلمان بخاطر محدودیتهایش برآورده کند. در کنار طراحی موشک وی-1 آلمانها به کمک دانشمند موشکی خود فن براون که یکی از اعضای ارشد اساس نیز بود موشک سری وی-2 خود را نیز در کنار طراحی وی-1 پیش بردند. در سال ۱۹۴۲ اولین آزمایش موفق از موشک وی-2 ثبت گردید. جاسوسان انگلیسی و آمریکایی به سرعت گزارشات خود را به لندن ارسال کردند و غرب متوجه وجود سلاح فوق سری شد که قادر بود از خاک آلمان اهداف دور از دسترس و دور برد را هدف قرار دهد. متفقین بعد از اطلاع از وجود این نوع سلاح از سال ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۵ بمباران شدیدی را در مناطقی که فکر میکردند آلمانها در آنجا اقدام به ساخت این سلاح میکنند، انجام دادند تا روند ساخت این سلاح را با وقفه روبرو کنند.
آلمانیها حدود ۶٫۰۰۰ موشک وی-2 را ساختند ولی تنها توانستند از نیمی از آنها برای اهدافی در انگلستان، هلند و فرانسه استفاده کنند. شاید این موشک بدلیل این موضوع که دیر آماده بهره برداری گردید، نتوانست به آلمانها در خلال جنگ جهانی دوم کمک بزرگی کند ولی بعد از جنگ زمانی که طرحها و نمونههای این موشک در اختیار نیروهای شوروی و آمریکایی قرار گرفت فصل جدیدی را آغاز کرد. فون براون دانشمند موشکی آلمان که این موشکها حاصل نبوغ مهندسی او به حساب میآید بعد از شکست آلمانها به همراه تمام تجهیزات و طرح های موشک وی-2 به آمریکا منتقل شد و تبدیل به دانشمند موشکی آنها شد.
افسانه اکتشاف فضا با همین موشک تبدیل به واقعیت شد، جایی که آمریکاییها اولین عکسهای خود را از فضا در سال ۱۹۴۶ با موشک وی-2 آلمان که به فضا ارسال شده بود، گرفتند که این مهم حدود 11 سال قبل از اسپوتنیک که در سال ۱۹۵۷ توسط مهندسان روسی به عنوان اولین ماهواره ساخته بشر به فضا ارسال شد انجام گردید. موشک وی-2 با وجود اینکه با اهداف نظامی ساخته شد ولی بیشتر از آنکه در خدمت اهداف نظامی در جنگ جهانی دوم قرار بگیرد به شروع و گسترش دانش فضایی کمک کرد چرا که راه را برای خروج از جو برای بشر باز کرده بود و نقطه عطفی بود که درآن افسانهای بوی واقعیت میگرفت.